Assemblies - het kabelatelier

ROMAL.COM kabel assemblies

In 2009 zijn wij begonnen met het maken van klantspecifieke kabelassemblies. In ons kabelatelier kunnen wij glasvezel-, coax-, en data-assemblies maken. In bijna alle gevallen hebben wij al het juiste materiaal (kabel, connectoren en haspels) op voorraad. Door onze ruime voorraad kunnen we snel schakelen en houden we de levertijd zo kort mogelijk! Voordat we assemblies afleveren bij onze klanten worden alle assemblies getest! Zo weet je zeker dat alles werkt en krijg je een plug & play product.

Glasvezelassemblies:

Glasvezelassemblies maken wij met Belden kabel en kunnen hier een grote variëteit aan connectoren op assembleren; onder andere Lemo SMPTE, LC, SC, ST etc. Veel van onze klanten komen uit de AV & Broadcast markt en gebruiken glasvezelkabel tussen hun camera’s en regiewagens. Om de kabel makkelijk uit- en op te rollen monteren wij de glasvezelassemblies vaak op een Schill haspel. Om de connectoren te beschermen tegen slepen en vallen monteren wij een gaiter of kous om de connector heen.

De laatste tijd komt er steeds vaker vraag naar een split out aan het einde van de kabel. Onlangs hebben wij een onverwoestbare fiber split out ontwikkeld.

Coax-assemblies:

AV & broadcast markt

Op het gebied van coax is er veel mogelijk. Wij gebruiken voor onze AV & Broadcast klanten Belden kabel met Neutrik, Coax Connectors of Telegärtner connectoren of chassisdelen. Afmontage gebeurt vaak  op een haspel met connectoren en/of chassisdelen. Standaard worden assemblies  voorzien van een stukje transparante krimpkous om eventueel later de kabel te coderen. Coderen kan ook door verschillende kleuren tules te gebruiken.

Industriële en Maritieme markt

Voor industriële en maritieme assemblies wordt over het algemeen Times Microwave LMR kabel met Times Microwave connectoren gebruikt. Ook deze assemblies worden voorzien van transparante krimpkous, maar kunnen ook weer op een andere manier gecodeerd worden.  

Data-assemblies:

Ook data-assemblies maken wij op aanvraag. Vaak zijn dit assemblies die in het veld gebruikt worden, voor mobiele toepassingen dus. Voor assemblies die in het veld gebruikt worden gebruiken wij speciale robuuste connectoren, vaak met extra bescherming. Ook kunnen er in ons atelier patchkabels op maat gemaakt worden.

Combikabels:

Om tijd te besparen bij het op- en afbouwen maken wij ook vaak zogenaamde combikabels voor onze klanten. Dit zijn verschillende signaal/ stroom kabels waar een mantel omheen gespoten wordt. Indien gewenst kunnen wij de kabel verder assembleren met connectoren en eventueel op een haspel zetten.

Reparaties:

Voor reparaties van glasvezel- en coaxkabels kun je ook terecht bij Romal! Als je kabels maakt moet je ze ook kunnen repareren. In ons kabelatelier hebben wij ook alle benodigde apparatuur om assemblies uitgebreid te testen om er achter te komen waarom de kabel niet meer naar behoren werkt. In vele gevallen zijn kabel en/of connectoren nog (deels) te hergebruiken en is het dus zonde om deze af te schrijven.

Heb je een vraag of opmerking? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 030-2897161 of vul onderstaand contactformulier in.

Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Delen:

Scroll to top

Nieuw bij Romal of een bestaande klant zonder account?
Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Met een inlogcode op onze website kun je:

  • Je orders en orderstatus bekijken
  • Real-Time voorraden bekijken
  • Je factuur- en orderhistorie bekijken
  • Project- en bestellijsten maken